Get the Wheels Turning
 
 
 
 
 
 
1
1

De haken van deze kapstok zijn tegelijkertijd een wiel. Zo kunnen ze makkelijk worden verschoven, om plaatst te maken voor werkelijk alles wat je aan de kapstok wilt hangen. Van een warme winterjas tot een mooie shawl, van een hoed tot een stoere rugzak en van kleerhangers tot badjassen. ‘Wheels’ is geschikt voor iedere ruimte in de woning.

De opstaande rand in het frame kan als sleutelbakje worden gebruikt, maar is ook heel geschikt om een spiegel of een foto op te plaatsen.

‘Wheels’ is in meerdere lengtes verkrijgbaar. De gebruiker kan zelf bepalen hoeveel haken er nodig zijn.

Foto’s: Alexander van Berge

Specificaties
Kapstok
Kapstok

Afmetingen
B 50 cm, H 11,5 cm, D 15 cm
B 80 cm, H 11,5 cm, D 15 cm
Overige lengtes leverbaar op aanvraag.
Materialen
Profiel: Geëpoxeerd aluminium in structuurlak
Haken en wielen: Essenhout, naturel gelakt.
Kleuren
Wit, donkergrijs, lichtblauw, donkerblauw, donkergroen, bordeauxrood en okergeel.
Producent
Van Esch BV, Edisonstraat 5, 5051 DS Goirle +31(0)135348738, info@van-esch.com, www.van-esch.com/

Dagboek

Juni, 2019

BUNK Hotels opent haar deuren in Amsterdam en Utrecht. In iedere kamer doet Wheels zijn werk.

Feb, Mrt, 2018

Onze prijswinnende ontwerpen worden twee maanden geëxposeerd in galerie YKSI in Strijp-S, het creatief & cultureel hart van Eindhoven.

Jan, 2018

Galerie Ampersand in Keulen exposeert Get the Wheels Turning tijdens de jaarlijkse Interior Design Week Passagen 2018.

Dec, 2017

Twee bekroonde ontwerpen van Studio Dirk Ploos van Amstel zijn opgenomen in de Expo Innovatief Ondernemerschap in het Eiffelgebouw in Maastricht.

Okt, 2017

‘Wheels’ wordt gepresenteerd tijdens Dutch Design Week 2017 in Kazerne, de design hotspot van Eindhoven.

Get the Wheels Turning - Dagboek - mei 2017

Mei, 2017

Designbeurs DesignDay zet Get the Wheels Turning in de spotlight, in een speciale tribute-stand voor bekroonde ontwerpen.

Get the Wheels Turning - Dagboek - maart 2017

Mrt, Apr, Mei, 2017

Get the Wheels Turning wordt als winnaar van de German Design Award 2017 geëxposeerd in design museum Cube.

Get the Wheels Turning - Dagboek - feb 2017

Feb, 2017

Get the Wheels Turning wordt geïntroduceerd op de Messe in Frankfurt, op de openingsdag van de design-vakbeurs Ambiënte.

Get the Wheels Turning - Dagboek - feb 2017

Feb, 2017

Dirk krijgt in Frankfurt de German Design Award 2017 uitgereikt als WINNER in de categorie Excellent Product Design.

Kapstok

Nov, 2016

De Duitse Rat für Formgebung bekroont Get the Wheels Turning met de German Design Award 2017, categorie Excellent Product Design Furniture.

Juryrapport: The functional principle underlying this coat rack system is as simple as it is original. This is an ingenious product with a clear design idiom that comes from its function, which is what makes it so elegant.

Kapstok

Jun, 2016

Get the Wheels Turning wordt bekroond met een Design District Award 2016 (3de prijs). De driehoofdige jury stond dit jaar onder voorzitterschap van Dirk Vander Kooij.

Kapstok

Jun, 2016

Van Esch presenteert Get the Wheels Turning op de beurs Design District, hét jaarlijkse vakevenement voor interieurdesign.

Kapstok

Feb, 2016

Van Esch BV, gespecialiseerd in de productie van garderobesystemen, neemt Get the Wheels Turning op in haar collectie The Perfect Entrance.

Kapstok

Okt, 2015

Get the Wheels Turning in de spotlight op het symposium Label Me van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, tijdens de Dutch Design Week 2015 in Eindhoven.

Media

Kapstok

Nooit meer te weinig ruimte aan je kapstok

Jeroen Junte, Volkskrant

Kapstok met grootse toekomst

We kennen het dilemma allemaal: de dikke winterjas moet aan de kapstok maar er is geen plek. Met ‘Wheels’ van ontwerper Dirk Ploos van Amstel is dit probleem opgelost. De haken van deze kapstok zijn namelijk ook wielen die over een rail rijden. Zo kan de ruimte tussen de haken worden vergroot of verkleind. Deze rail is tegelijkertijd het frame waarmee de kapstok weer aan de muur hangt. De dikke winterjas kan nu dus aan één kant van de kapstok hangen, terwijl aan de andere kant nog voldoende haakjes zijn voor muts, handschoenen, sjaal of andere kledingstukken. Het frame heeft bovendien een opstaande rand, zodat het gebruikt kan worden om een spiegel of een foto op te zetten. Het is vaak zo dat een eenvoudige aanpassing aan een product opeens een onmisbare functie wordt; denk aan de duw-vouw opening van het melkpak of de ronde inkeping in het beschuit. Dat ook de ‘wielkapstok’ zo’n grootse toekomst kan hebben, bewijst de nominatie voor een German Design Award 2017. Ofwel: een beter bewijs van deugdelijk design bestaat bijna niet.

Schöner wohnen

Tipp: Wandgarderobe “Wheels”

Schöner Wohnen (Duitsland)

Bei “Wheels” ist der Name Programm: Kleine Räder geben der von Dirk Ploos van Amstel entworfenen Wandgarderobe ihr spielerisches Profil.

Gerade im Winter drängelt sich häufig eine dicke Winterjacke an der nächsten und macht das Aufhängen an der Garderobe zum Geduldsspiel. Das nervt. Die von Designer Dirk Ploos van Amstel entworfene Garderobe “Wheels” löst das Problem auf sehr charmante Art und Weise. Die Haken sind kleine Räder, die gedreht werden können. Dadurch können die Abstände verändert und die Garderobe kann ganz einfach an die Anzahl der aufzuhängenden Jacken angepasst werden.

“Wheels” gibt es mit drei beziehungsweise vier aus Eschenholz gefertigten Rädern. Der Rahmen besteht aus Aluminium und ist in sieben unterschiedlichen Farben erhältlich.