Shut the Door, Have a Seat
 
 
 
 
 
1
1

In de gevestigde designstijl wordt de constructie en het functioneren van producten doorgaans verborgen achter een strakke gladde vormgeving. Dat verstoppen maakt het product niet altijd aantrekkelijker. Veelal krijgt de gebruiker een sterkere band met producten die open en transparant zijn vormgegeven.

Bij de deurklink Shut the Door, Have a Seat is het mechaniek dat normaal in de deur wordt gestopt, naar buiten gehaald en in goede harmonie samengevoegd met de klink.

Foto’s: Valentina Zanobelli

Specificaties

Deurklink

Deurklink

Deurklink wit

Materialen
INOX mat (INOX S)
Producent
KLEIS by GIARA S.r.l., Via San Lino 47, 25071 Agnosine (BS), Italië. +39 0365 823030, info@giara.info, www.kleisdesign.it
Verdeler
Benelux: Dauby NV, Antwerpen/Wommelgem info@dauby.be, www.dauby.be

De veer kan in meerdere kleuren worden uitgevoerd.

Dagboek

Feb, Mrt, 2018

Onze prijswinnende ontwerpen worden twee maanden geëxposeerd in galerie YKSI in Strijp-S, het creatief & cultureel hart van Eindhoven.

Jan, 2018

Onder auspiciën van Dutch Design Exchange wordt Shut the Door, Have a Seat geëxposeerd in galerie Ampersand in Keulen tijdens de interieurbeurs IMM Cologne.

Nov, Dec, 2017

Op uitnodiging van de stad Maastricht wordt Shut the Door, Have a Seat, samen met andere ontwerpen van Studio Dirk Ploos van Amstel, geëtaleerd op de expo Groeten uit Maastricht.

Okt, 2017

Onder het thema Material Designers wordt Shut the Door, Have a Seat gepresenteerd op Dutch Design Week 2017 in Eindhoven.

Deurklink Dagboek Mrt 2017

Mrt, 2017

Dirk geeft een presentatie over Shut the Door, Have a Seat op het symposium Meet the Maker van Bureau Europa, platform voor architectuur en design.

Deurklink Dagboek Jan 2017

Jan, 2017

Shut the Door, Have a Seat staat in de spotlight in een billboard campagne van Dauby, distributeur Benelux voor Giara/Kleis.

Deurklink

Sep, 2016

Domus, het gerenommeerde Italiaanse designmagazine, heeft Shut the Door, Have a Seat opgenomen in haar exclusieve roadshow-presentaties voor geselecteerde architecten, in de zes grootste steden van Duitsland. De roadshow gaat van start in Hamburg, op 22 september 2016.

Deurklink

Apr, 2016

DAUBY, hoofddistributeur van fabrikant Kleis S.r.l., Italië, lanceert de deurklink Shut the Door, Have a Seat in België en Nederland.

Deurklink

Nov, 2015

KLEIS presenteert Shut the Door, Have a Seat aan architecten en interieurontwerpers van naam, in een verrassend originele presentatie op de vakbeurs Architect@Work in Milaan.

Deurklink

Apr, 2015

Design gallery Conflict in Maastricht presenteert Shut the Door, Have a Seat aan architecten uit Duitsland, Nederland en België.

Deurklink

Dec, 2014

Shut the Door, Have a Seat is opgenomen in het spectaculaire herinrichtingsplan van hot spot TOKYO EAT, het restaurant van cultuurtempel Palais de Tokyo in Parijs.

Deurklink

Nov, 2014

De eerste 100 deurklinken zijn klaar voor aflevering.

Deurklink

Deurklink

Okt, 2014

Shut the Door, Have a Seat wordt in drie uitvoeringen geëxposeerd op de speciale Awards Exhibition van Biënnale Interieur 2014.

Deurklink

Deurklink

Mei, 2014

Shut the Door, Have a Seat bereikt de ‘Grand Final’ van de design-competitie Biënnale Interieur 2014. Het ontwerp is geselecteerd uit 240 inzendingen uit 32 landen. Juryleden: Rolf Hay (HAY, Denemarken), Lina Kanafani (Mint, Londen), Robert Klanten (Die Gestalten Verlag, Berlijn) en Matylda Krzykowski (Depot Basel).

Deurklink

Apr, 2014

Shut the Door, Have a Seat gepresenteerd in Milaan bij Spazio Tuttobene tijdens Salone del Mobile.

Deurklink

Deurklink

Dec, 2013

Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie geeft een financiële stimulans om het ontwerp verder te ontwikkelen en te presenteren in Milaan tijdens Salone del Mobile 2014.